Wim Janssen

Sinds 2006 werk ik met veel enthousiasme als Jungiaans analytisch therapeut, zelfstandig trainer en coach.

Vanaf 1 juli 2013 werk ik naast mijn bezigheden voor Ont-moet als seniordocent in het onderwijs ( HBO-V en (verpleegkundige) vervolgopleidingen zoals de leergangen palliatieve zorg en de oncologieopleiding). Ik maak daar gebruik van mijn ‘bagage’ die ik tijdens mijn loopbaan in de gezondheidszorg heb opgedaan.

Zo was ik tot 1 juli 2013 werkzaam bij Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) als adviseur oncologische zorg / programmaleider palliatieve zorg voor Limburg en ondersteunde daarbij professionals. Ik heb ook daar uiteenlopende scholingen verzorgd o.a. over intervisie, Zorgpad Stervensfase en palliatieve zorg of de zogenaamde signaleringsbox. Eerder heb ik gewerkt als (wijk-) verpleegkundige en leidinggevende in de thuiszorg, de ziekenhuiswereld en als leidinggevende bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Ik ken dus de gezondheidszorg van binnenuit.

Ik geef regelmatig interactieve workshops en managementtrainingen. U kunt daarbij denken aan thema’s als intervisie, communicatie- of managementvaardigheden, coachende vaardigheden vanuit Jungiaans perspectief en teambuilding.

Bijscholing is voor mij een vanzelfsprekendheid. Het is voor mij uitermate boeiend om me te verdiepen in gebieden die aanvullend zijn op alles wat ik al weet. Ook ik wil ‘bijblijven’ en mijzelf blijven ont-wikkelen.

Dit jaar (2014) heb ik mijn Master behaald en mag mij nu Master of Arts in de dieptepsychologie noemen. Ook heb ik dit jaar de Post-HBO-docentencursus afgerond waarmee ook de (theoretische) onderbouwing van mijn scholingsactiviteiten nog meer basis heeft gekregen

Een tweedaagse workshop op het terrein van de Gestalttherapie verrijkte mijn kennis en inzichten en vergrootte opnieuw mijn therapeutische bagage.

In 2012 volgde ik ondermeer de accreditatie-training voor de KOAN-PI (persoonlijkheidsindicator).

Mijn therapeutische kennis heb ik in 2012 uitgebreid via de Masterclass Hypnotherapie.

Eind 2010 heb ik een training voor de ALTI (europese variant van de MBTI) gevolgd. Deze training heeft voor een diepgaand inzicht in de zogenaamde persoonlijkheidstypen, zoals Jung deze heeft beschreven, gezorgd.

In 2017-2018 heb ik de basiscursus van de NAE over de behandeling van eetstoornissen gevolgd. Deze cursus heeft me (nog) meer zicht gegeven op de reguliere behandeling van mensen met een eetstoornis. Tegelijkertijd ook laten zien dat het Jungiaanse gedachtengoed écht aanvullend kan zijn.

Als therapeut ben ik aangesloten bij meerdere beroepsverenigingen.

Kenmerkend voor mijn aanpak

“Het leven kan sporen achterlaten”. Ik vertrouw echter op het zelfoplossende en helend vermogen van ieder mens.

Ik doorzie gedragspatronen en ‘raak’ daarmee de ander. De ander kan zich zo bewust worden van eigen gedrag en dat wat hem drijft.

Ik bied een open sfeer en vertrouwensband als noodzakelijke basis voor therapie, coaching en begeleiding.

Ik zorg voor veiligheid en ruimte om te kunnen helen en ontwikkelen.”

Mijn kernwaarden

  • Ik treed de ander open en onbevangen tegemoet
  • Ik respecteer de ander
  • Ik ben oprecht benieuwd naar en betrokken bij de ander
  • Ik ben veelzijdig en van veel ‘markten’ thuis
  • Ik bied vertrouwen en sta voor integriteit
  • Ik breng mensen in beweging en wil het beste uit eenieder naar boven halen

Ont-moet

Deze naam symboliseert al hetgeen waar ik en mijn praktijk voor staan:

Niet meer moeten; elkaar ontmoeten; de strijd in jezelf beëindigen en vanuit het oude woord ‘moet’ (litteken) het verzachten of helen van littekens die tijdens het leven zijn ontstaan.

Mijn logo

De twee groene kleuren van het logo van Ont-moet staan voor natuur, natuurlijk. Leven is een natuurlijk proces. Het zijn echter twee verschillende kleuren groen; er zijn geen twee mensen hetzelfde. Er zijn overeenkomsten, maar ook verschillen; deze zorgen voor dynamiek. De twee vormen kruisen elkaar halverwege. Daarmee is duidelijk, dat het contact tussen u als client en mij tijdelijk is. Ieder vervolgt uiteindelijk de eigen weg. De vormen geven actie en beweging aan, zodat duidelijk is, dat Ont-moeten bewegen is.