Ont-moet
Jungiaans Analytisch Therapie coaching training
Ecrevissestraat 9
6191 CH Beek
Tel. 06 - 42 67 00 06

Eerste hulp bij anorexia nervosa

Gepubliceerd : 29 jan 2020

Anorexia nervosa is een zeer ernstige aandoening waarbij tijdige behandeling zeer belangrijk en urgent is. Helaas zijn er vaak lange wachtlijsten. Vervelend en naar voor degene die anorexia nervosa heeft, maar ook zeker voor ouders en andere direct betrokkenen. 

Eerste hulp bij Anorexia Nervosa - adviezen voor ouders en mensen met eetstoornissen. 

Ont-moet beschikt over ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van de behandeling van eetstoornissen vooral bij volwassenen. Vaak wordt daarbij - in overleg - samengewerkt met andere deskundigen bijvoorbeeld een gespecialiseerde diëtiste.

Helaas is de Jungiaanse aanpak soms minder geschikt voor hele jonge mensen; een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek is daarom erg belangrijk. In dit gesprek kan bekeken worden wat  Ont-moet wel zou kunnen betekenen. 

De onderstaande video en de advieskaart bieden steun en praktische adviezen wat wel of niet te doen gedurende de wachttijd.

De video en advieskaart zijn gemaakt in opdracht van (ervaringsdeskundige) ouders van kinderen met anorexia die geconfronteerd werden met lange wachttijden. Hun adviezen kunnen helpen om in contact te blijven met uw kind. Het zijn voorbeelden van mogelijkheden; geen kant en klare recepten of oplossingen.