Masterclass ‘De professional als coach’

Start: bij voldoende belangstelling (groepsgrootte minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. Deze cursus is ook incompany mogelijk.

Mijn zolder ligt vol adviezen die ik nooit heb opgevolgd. Adviezen waar ik nooit om gevraagd heb. Adviezen waar ik nog niet aan toe was, omdat ik nog niet helder had wat nu ‘echt mijn probleem’ was. Ook heb ik vaak discussies gevoerd met mensen die me probeerden te overtuigen dat de een of andere verandering beter voor me zou zijn. Bij al die goedbedoelde adviezen en pogingen om me te overtuigen is veel langs me heen gegaan. Het heeft me soms zelfs geprikkeld en vaak juist afstand laten nemen.

Hoe werkt dat bij u als iemand u probeert te overtuigen of u zomaar een advies geeft? En bij uw cliënten?

Zijn er geen methoden of manieren om doelmatiger veranderingen te weeg te brengen?

In deze Masterclass staan ‘luisteren en (willen) begrijpen wat de ander echt bedoeld’ centraal. Het uitgangspunt is daarbij dat veranderen pas succesvol zal zijn vanuit inzicht en bewustwording. Vanuit inzicht en bewustwording kan een cliënt namelijk – vaak op eigen kracht en zonder advies – een maatwerk-oplossing voor zichzelf vinden.

Helpen bij ‘bewustwording’ vraagt van een hulpverlener, coach of therapeut meer dan alleen het gebruik van krachtige methodieken. Natuurlijk maakt u in deze cursus nader kennis met allerlei methodieken en achterliggende overwegingen om zo efficient en effectief mogelijk tot de kern te komen van iemands probleem. Echter, de meeste kracht gaat uit van uw bereidheid om ’voorbij de methode’ te gaan en vanuit uw relatie en betrokkenheid naar uw cliënt te luisteren.

En of het werkt?

Deze cursus werd door eerdere deelnemers met een 8,4 gemiddeld gewaardeerd. U wordt in deze Masterclass uitgedaagd om ‘aan den lijve’ te ervaren wat deze manier van luisteren en probleemverheldering kan opleveren. U staat daarbij zelf centraal. Laat u verrassen en uw eigen maatwerk-oplossingen vinden.